News and Events

Budapesti Művelődési Központ

A Fenntartható tanulás a közösségben II. projekt, „Az idősek szakértelmének és tapasztalatának megbecsülése: Kortárs képzők képzése” az idősödő társadalmak és a tevékeny időskor népszerűsítésének kérdésével foglalkozik.

A projekt tapasztalatai igazolták, hogy a különböző háttérrel rendelkező idősek hatékonyan képezhetők kortársaik segítőjévé. A próbaképzések során alkalmazott kortárs megközelítés, mely a kortárs képzők és a résztvevők valamilyen hasonlóságát feltételezi (pl.: kor), nagyon sikeres volt, és kedvező fogadtatásra talált.

A képzés eredményeként a résztvevők olyan új készségekre tettek szert, mint például mások bátorítása, hatékony kommunikáció a tréning során, vagy a másokra való odafigyelés. A részvétel hatására nőtt az önbizalmuk, és felismerték az önmagukban rejlő lehetőségeket. Végezetül, a műhelyek vezetése révén a programban résztvevőknek lehetősége nyílt kortársaik bátorítására, hogy maguk is pozitív változásokat idézzenek elő közösségeikben.

A szervezeteknek azért érdemes „Idősen is aktívan” foglalkozásokat tartani és kortárs képzőket képezni, mert így erősíthetik a közösségi kötelékeket, fejleszthetik kapcsolati hálójukat, valamint hozzájárulhatnak a tevékeny időskor megvalósításához a helyi közösségekben.

A Budapesti Művelődési Központ további „Idősen is aktívan” műhelymunkák, valamit „Idősen is aktívan – kortárs képzők képzése” műhelyeket tervez a jövőben.

A magyar kortárs képzők képzéséről készül videó, valamint a kortárs képzés eszköztára magyar nyelven itt található.


Az időpontok miatt, kérjük keresse Brenner Zsuzsannát (+36 1 371 2770, international@bmknet.hu)

Kontakt személy:

Zsuzsanna Brenner
international@bmknet.hu

Cím:

1119 Budapest, Etele út 55.
www.bmknet.hu